Nederlands | English

16/17-2 Libreville, Oyem

Om 8 uur, zo uit het vliegtuig, hebben we een ontmoeting met Pauwel de Wachter van het WWF Minkebe projekt. Die belt direkt met Philibert Owono en Mark Ella Akou in Oyem om ze te informeren over onze aankomst. Owono is de plaatselijke vertegenwoordiger van het Directorat de la Faune et Chasse (DFC) en Akou is de man die het meest met pygmeeën is opgetrokken. Later die morgen gaan we met Hervé (WWF) naar het DFC ministerie. Het dossier is zoek, er wordt echter een nieuwe brief voor ons getypt. Na 3x corrigeren kan deze voorgelegd worden aan de betrokken ambtenaar, die de permits voor Minkebe goedkeurt.  
 
            In Oyem ontmoeten we Christy. Later die avond komen Philibert, Mark en zijn rechterhand Ivert naar ons hotel. Het gaat zeer voortvarend, we kunnen 2 tenten van hen lenen en 2 draagrekken, morgen komen ze assisteren bij het inkopen doen. Ze hebben 3 Fang en 2 Pygmeeën voor ons gecharterd (ons team is compleet).

De volgende morgen komen Mark en Ivert met een standaard inkoop-checklist, die voor bushtrips van het WWF gebruikt wordt, afhankelijk van het aantal personen en dagen; dat scheelt enorm. 's Middags gaat het met een taxibusje naar Minvoul.