Nederlands | English

Op expeditie naar Gabon

Gabon's natuur is adembenemend, het grootste deel bestaat uit ongerepte jungle en maagdelijke stranden. Inmiddels hebben we er heel wat geweldige expedities op zitten in dit land, dat nog altijd relatief onbekend is. In het binnenland is de wereld groen, alleen doorsneden door water, want wegen zijn er nauwelijks. Wel zijn er bosolifanten, buffels en veel soorten primaten, waaronder de gorilla. Om die te "betrappen" is rust en doorzettingsvermogen nodig. Maar aan de kust is dat eenvoudiger, daar is wild eerder en van verder af al te zien.

Dus gaan we voor de derde keer naar Nationaal Park Loango met afsluitend een zee-safari bij Libreville waar in augustus de bultrug walvissen komen (reisplan in detail). In 2005 en 2007 zijn we ook in Loango geweest. Het zal niet zo zwaar worden als die laatste keer, maar een goede conditie is nodig.

Speciale uitdaging zal zijn het spotten van de "surfing hippo's", we kwamen al eens dichtbij!

Nog iets te ver weg, zie video Nick Nichols' beroemde foto

Op de Langoué bai in het Ivindo Nationaal Park zijn we twee keer geweest, de laatste keer om met veel geduld wild af te wachten en te bespieden, daarvoor tijdens onze Ivindo expeditie van 2009.

Bij de Langoué bai Gorilla gezin in de bai

Bij onze expedities laten we ons begeleiden door mensen die het oerwoud van kinds af kennen. Het Wereld Natuur Fonds, de World Conservation Society of het Figet (zie links) hebben ons regelmatig geadviseerd. Zij willen graag ecotoerisme in de regio stimuleren. Ons streven is om met een groep van 6 tot 8 enthousiaste deelnemers op pad te gaan. Tenslotte willen we niemand onze eerdere ervaringen onthouden: bijvoorbeeld hoe tem je een olifant of hoe besluip je een olifant.