Overige reisinfo

Bagage, kleding, materiaal

  • Rugzak, niet al te groot formaat, 50 liter maximale inhoud
  • Matrasje, lakenzak
  • Hoofdnetje tegen lastige bosbijen, hoed of pet om netje omheen te doen
  • Wat kleding betreft, is een dag- en een avondset aan te raden; de dagelijkse is voor het lopen zelf, die wordt nat en moet robuust zijn (een broek die onder nauw sluit om insekten en slangen geen kans te geven, een blouse met lange mouwen), de 'avondkleding' blijft schoon en kan aan zodra we kamp maken
  • Wandelschoenen, liefst kunststof, omdat je schoenen toch iedere dag nat worden en leer droogt langzamer
  • Waterdichte belt (of gewone belt met daarin zipper plastic zak) voor cruciale zaken als paspoort, vliegtickets, creditcards en geld
  • Voor gevoelige foto- en video-apparatuur zijn plastic dozen met silicagel (vochtopnemend) aan te raden
  • NIET nuttig: regenkleding (nat worden we toch), laarzen (lopen alleen maar vol), muskietennet. Wat dat laatste betreft, er zijn in het oerwoud nauwelijks muggen, een anti-muskietenmiddel als Deet werkt afdoende.

Reisdocumenten

Je paspoort dient nog minimaal zes maanden na terugkomst geldig te zijn. Verder is voor Gabon een visum nodig. Dit kost € 100 bij de ambassade van Gabon in Brussel. Transjungle kan je deze procedure via het visumburo in Amsterdam uit handen nemen tegen meerkosten van € 25 per visum. Je ontvangt dan het visumformulier, dat je, voorzien van pasfoto's, samen met je paspoort moet aanleveren.

Gezondheid

Met betrekking tot vaccinaties en preventie van malaria verwijzen we graag naar de volgende informatiepunten:

Bescherming tegen malaria is sowieso een vereiste, maar verder zou een persoonlijke reisapotheek kunnen bevatten: pleisters, talkpoeder, middel tegen diarree (loperamide), pijnstillers (paracetamol), anti-muskietenmiddel (Deet), zonnewerend middel. Belangrijk zijn ook je inentingsboekje en bloedgroepgegevens.

Verzekeringen

Er zijn geen verzekeringen voorzien in de prijs. Transjungle kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor onkosten ten gevolge van ziekte, ongeval, verlies of beschadiging aan bagage noch voor de terugreiskosten. De reiziger neemt deel aan deze expeditie op eigen risico. Tevens kan Transjungle niet verantwoordelijk gesteld worden voor schade van welke aard dan ook, aangericht door medereizigers of door andere derden. Het is een absolute reisvoorwaarde dat de reiziger zelf de nodige verzekeringen onderschrijft voor alle bovenstaande risicoís.