Reisplan

Van dag tot dag ziet de reis er zo uit (details kunnen nog veranderen):

Dag 1. Vertrek in de avond vanaf Schiphol. De nachtvlucht met Lufthansa vergt nog een overstap in Frankfurt.

Dag 2. Aankomst in Libreville vroeg in de morgen. We brengen de dag door in hotel Tropicana, gelegen aan het strand, dat bekend staat om zijn goede keuken. In de namiddag gaan we met een binnenlandse vlucht van Air Service naar Gamba. In Gamba worden we ontvangen door de mensen van het WWF. Zij brengen ons per 4x4 naar de bungalows van Missala Lodge in Sette Cama.

Dag 3. Sette Cama is de grens van het Nationaal Park Loango. Hier bereiden we ons rustig voor, verkennen de omgeving en maken kennis met de gidsen.

Dag 4 - 6. Vandaag begint de expeditie echt. We worden per boot overgezet naar de zuidpunt van Loango. De eerste 3 dagen volgen we het traject van de zgn. "boucle", een hoefijzervormige lus landinwaarts. Iedere dag zullen we tegen vier uur een kamp opslaan.

Dag 7. We maken de doorsteek naar zee ter hoogte van Petit Loango.

Dag 8 - 12. Een paar dagen houden we een zeker ritme aan van strandlopen, goed om ons heen spieden en tijdig kamp maken. Afhankelijk van onze voortgang en de gebeurtenissen kunnen we kiezen voor een rustdag om vanuit een vaste plek een hele dag zonder bepakking erop uit te gaan.

Dag 13. Terug bij ons vertrekpunt in Loango worden we opgepikt door de WWF mensen. Per boot en 4x4 keren we terug naar Gamba. Onderweg doen we het museumpje bij de officiŽle ingang aan. In Gamba verblijven we in de hoofdvestiging van hotel Missala, dat voorzien is van een zwembad.

Dag 14. Vandaag reizen we per binnenlandse vlucht terug naar Libreville en nemen we weer onze intrek in hotel Tropicana.

Dag 15. We gaan naar het kleine haventje Port MichŤle Marine en ontmoeten daar de Fransman Patrick Duffy, die zijn halve leven al op zee zit. Met zijn boot kiezen we het ruime sop en met wat geduld en oplettendheid zien we bultrug walvissen, een indrukwekkende ervaring.

Dag 16. We nemen de laatste dag de tijd om bij te komen. Voor wie dat wil, bezoeken we de grote Mont-BouŽt markt van Libreville. Het strand van Tropicana is ook een aantrekkelijk alternatief. Laat in de avond verlaten we Gabon weer met een nachtvlucht.